Pers | Filmpjes

Stadskrant van gemeente Haarlem, 24 mei 2017

 

We hebben veel te danken aan de publicaties door de jaren heen over ons initiatief in het Haarlems Dagblad.

Evenzo voor wat betreft publicaties in de kleinere Haarlemse kranten, lokale blogs (Haerlems Bodem, Haarlem City Blog), de Stadskrant (van gemeente Haarlem) en Haarlem’s stadsglossy HRLM. Bijv. http://haarlemcityblog.nl/shoppen-haarlem/haarlems-hout/ .

Waardevolle free publicity vanaf onze start, waardoor ons initiatief onder een breed, lokaal publiek bekend werd.

Nu we een paar jaar op weg zijn, en ons initiatief meer vorm,  stabiliteit en daadkracht heeft gekregen, wordt er ook vaker door landelijke nieuwsbrengers over ons bedrijf geschreven, zoals Trouw, RTLZ en Nederland Circulair.

Enkele van de interviews met ons kun je teruglezen in de links achter deze pagina.

Onderstaand een publicatie van NH Onderneemt:

Tweede leven voor Haarlemse bomen

NH Onderneemt, maandag 9 oktober 2017, 06:49

HAARLEM – Bomen staan niet alleen in een bos, want ook een stad telt er vaak duizenden. En die waaien bij een flinke storm weleens om, of moeten worden gekapt. In het verleden werden die bomen veelal versnipperd voor de haard, maar tegenwoordig is er een meer duurzame oplossing. Zoals in Haarlem, waar Isabelle Wisse en Bart Hogers zich over het stadshout ontfermen.

In de Haarlemmer Kweektuin beschikken de twee over ruimbemeten opslag- en werkruimtes. De bomen worden – nadat ze zijn gezaagd bij de oude houtzaagmolen De Eenhoorn – verwerkt tot onder meer kaas- en tapasplanken, tafel- en aanrechtbladen, banken en kaarsenstandaards.

Het hout wordt gedroogd door de warmte van zonne-energie. Volgens Bart is het idee achter stadshout dat het bomen uit de buurt zijn. “Geen import, dus beter voor het milieu.” En voor de Haarlemmers is het leuk dat ze weten dat het hout van hun product uit hun eigen stad komt.

Een tapasplankje of tafelblad, van hout uit eigen stad!