Wie | eigenaars, vrijwilligers, reintegranten, stagiairs

Eigenaars

Nederlands Hout is een VOF van Bart Hogers en Isabelle Wisse.

Bart

Makers

Bart runt onze werkplaats/winkel op de Haarlemmer Kweektuin, waar onze meubels en overige producten worden gemaakt, en waar je planken kunt kopen.

Bart wordt ondersteund door een, om de zoveel tijd wisselend, team van vrijwilligers, reintegranten, stagiairs en scholieren.

SBB-erkend leerbedrijf

Nederlands Hout is SBB-erkend leerbedrijf. Het merendeel van onze stagiairs volgt een opleiding aan het Hout en MeubileringsCollege (HMC) Amsterdam. Maar we bieden bijv. ook plek aan leerlingen van Haarlemse praktijkscholen/technische colleges uit de regio.

Op zaterdag meelopen op houtzaagmolen De Eenhoorn

Stagiairs van Nederlands Hout kunnen op zaterdagen een dag  meelopen op Haarlem’s houtzaagmolen De Eenhoorn! Er wordt veel gebruik gemaakt van deze mogelijkheid; een unieke ervaring en toevoeging aan het stage-verslag!

Stagiairs Climate & Management, Future Planet Studies, enz.

Ook leerlingen van relevante klimaat-/milieustudierichtingen zijn van harte welkom om stage te lopen bij ons. Voorbeelden van afgeronde stages: een onderzoek naar milieuvriendelijk “sneldrogen”; een onderzoek naar hoogwaardige toepassingen voor houtige biomassa.

We zijn op zoek naar stagiairs die zich willen verdiepen in ecologisch productmaken (hoe zit ’t met onze lijm, onze lak enz.: kan dat milieuvriendelijker, en kan het logistieke traject efficienter?), circulair leveren (zitten als een dienst i.p.v. een bank als product) of circulair ontwerp (ontwerp gericht op hergebruikmogelijkheden).

Reintegratie: geen afval, maar ook geen uitval!

Circulaire economie gaat over groene duurzaamheid (geen afval), maar ook over sociale duurzaamheid (geen uitval). Wij bieden, zonder gespecialiseerd of gesubsidieerd reintegratiebedrijf te zijn, plek aan mensen die, bijv. na een burn-out,  weer een werkritme willen opbouwen, deel uit willen maken van een team, of therapeutisch bezig willen zijn met hout.

Veel mensen met burn-out klachten knappen op van handwerk, van creatief bezig zijn, van de geur van hout, en van een vast ritme. Maar zeker ook van het werken in de prachtige, groene omgeving van de Haarlemmer Kweektuin!

NB: Wij zijn niet opgeleid om zwaardere reintegratietrajecten te kunnen begeleiden. We worden ook niet betaald/gesubsidieerd voor het bieden van dat soort begeleiding. Wij bieden eenvoudigweg de mogelijkheid om met ons mee te doen, in je eigen tempo, en zo lang of kort als je wilt. Nederlands Hout heeft geen samenwerkingsverband met het UWV, of bijv. de Haarlemse Vrijwilligerscentrale. Loop eenvoudigweg bij ons binnen als je interesse hebt, en probeer uit hoe het bevalt! Vraag het UWV, indien van toepassing, om toestemming.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van harte welkom bij ons. Loop bij ons binnen voor meer informatie/mogelijkheden!