Haarlemmer Kweektuin

Nederlands Hout is gevestigd op de Haarlemmer Kweektuin. Dat is geen toeval; ons bedrijf hoort tot de Haarlemse circulaire ondernemers waaraan de Kweektuin podium en plek wil bieden.

Dit is de missie van de Haarlemmer Kweektuin, dd. 8 mei 2018:

In de Haarlemmer Kweektuin beheren en ontwikkelen de stichting, vrijwilligers, ondernemers en de gemeente samen een duurzaam stadspark, waarbij circulariteit een grote rol speelt.

Wij kweken het nemen van verantwoordelijkheid en het zorgdragen voor eigen leven en de wereld om ons heen. Dit begint bij ons zelf.

In dit stadspark gaan wij zorgvuldig en bewust om met de omgeving, het milieu, soortenrijkdom, grondstoffen, voeding en energie. Educatie staat bij veel activiteiten op en om het park centraal. Als innoverende en lerende organisatie zoeken wij nauwe samenwerking met (lokale) partners en bieden wij bezoekers een plek om te recreëren en kennis te maken met duurzame initiatieven en mogelijkheden.

Voor mensen die actief willen zijn op het gebied van duurzaamheid is het een plek om elkaar te ontmoeten en elkaar te versterken. Daarmee is het park hét centrum van duurzaamheid voor Haarlem en omgeving.

 

Een tapasplank of tafelblad, van hout uit eigen stad!