Haarlems Ambacht | Haarlemmers Planten Bomen | Groene Grondstoffen Haarlem

Aanverwante initiatieven uit de koker van Nederlands Hout, waarvan het de bedoeling is dat die zoveel en zo snel mogelijk een eigen leven gaan leiden:

Haarlems Ambacht

  • Een samenwerking met collega handwerkers/ambachtslieden uit Haarlem, met als doel de promotie van Haarlemse ambachten. Informatie: Anouk Rosenhart, Rosenhart Mosaics. Te volgen via Facebook.com/HaarlemsAmbacht. Logo door Anouk Rosenhart en zus.

Haarlemmers Planten Bomen

  • Een samenwerking met de Haarlemse Bomenwachters, Platform Haarlem Groener, en NME Haarlem als kennispartner, met als doel de aanplant van extra stadsbomen in Haarlem. Informatie: Hilde Prins, Haarlemse Bomenwachters. Te volgen via Facebook.com/HaarlemmersPlantenBomen. Logo door Kiki van der Waal van de Ideeen Studio, Haarlem.

Groene Grondstoffen Haarlem

  • Een samenwerking die Haarlemse partijen met “groen afval” / groene restproducten (in het geval van Nederlands Hout resthout en houtkrullen/schaafsel, in het geval van Landschap Noord-Holland wilgentenen en maaisel, enz.) matcht met lokale gebruikers van die restproducten. Het doel is, als bij de verzaging van stadsbomen, te voorkomen dat de restproducten worden versnipperd en verstookt. De “leverancier” van de restproducten bespaart zichzelf, dankzij het hergebruik, bovendien de afvoerkosten  van zijn “afval”.  Informatie: Isabelle Wisse,  Nederlands Hout. Onze bedoeling is dat dit netwerk t.z.t. opgaat in www.hetvuilrak.nl, een initiatief van Circus Circulair Haarlem, dat wacht op facilitering door gemeente Haarlem. Te volgen via Facebook.com/GroeneGrondstoffenHaarlem.

 

Een tapasplank of tafelblad, van hout uit eigen stad!